Sağlık Hizmetleri MYO Tarafından ‘‘Triyaj Uygulamaları’’ Yapıldı.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri biriminin işbirliğiyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım (Paramedik) programı öğrencilerine Travma ve Acil Hasta Bakımına yönelik ‘‘Triyaj Uygulamaları’’ yaptırıldı.

Üniversitemiz Hacı Ali Akın Kampüsünde gerçekleştirilen ‘‘Triyaj Uygulamaları’’ etkinliğine Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erhan Zeytun, İlk ve Acil Yardım (Paramedik) programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör Bahadır Tercan, Öğr. Gör Özge Akbaba, Öğr. Gör Mustafa Özer ve 112 ekiplerinin katılımıyla düzenlenen ‘‘Triyaj Uygulamaları’’ etkinliğine Paramedik 1. ve 2. Sınıf öğrencileri katıldı.

Canlandırılan otobüs kazasında, yaralanan hastaların müdahaleleriİlk ve Acil Yardım (Paramedik) programı Öğretim Elemanları ve 112 ekiplerinin denetimiyle öğrenciler tarafından gerçekleştirilerek nakilleri sağlandı.

Gerçekleştirilen etkinlikte, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde hastaların, kazazedelerin veya yaralılarının durumlarının ciddiyetine göre kategorilendirilmesi anlamına gelen Triyaj’ın önemine vurgu yapılarak, Paramedik öğrencilerinin hangi hastalara dah önce müdahale edilmesi gerektiği ve hangisinin daha önce nakledilmesi gerektiği triyaj sistemlerini kullanarak uygulamalı şekilde öğretildi.