Hakkımızda

Bazı Sağlık Meslek Liselerinin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarına dönüştürülerek üniversitelere bağlanmasına ilişkin 10.09.1992 tarihli Sağlık Bakanlığı-YÖK protokolü kapsamında açılan Atatürk Üniversitesi Erzincan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Erzincan Üniversitesi’nin kurulmasıyla Erzincan Üniversitesine bağlanarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adını almıştır. Erzincan Üniversitesine bağlanıncaya kadar faal olmayan Yüksekokulumuz 13.03.2008 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu’nda kabul edilen Üniversitemiz teklifi doğrultusunda 2008/2009 öğretim yılında Sağlık Programları Bölümü’ne bağlı Çocuk Gelişimi ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programlarıyla eğitim ve öğretime başlamıştır.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kıymetli öğrencileri;

Eğitim hayatınızın üniversite basamağında ön lisans eğitimi için Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine hoşgeldiniz. Üniversite, gelecekte kendi ayakları üzerinde duran ve ülkesinin eğitim düzeyini yukarı çıkartan faydalı bireylerin gerekli bilgi ve becerilerini geliştirdiği bir ortamdır. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda Acil Durum Afet Yönetimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Çocuk Gelişimi, Eczane Hizmetleri, Evde Hasta Bakımı, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri olmak üzere 9 programda eğitim verilmektedir.

Dünyamız gelişen birçok teknolojiye kucak açmakta olup Üniversitemiz tüm alanlarda olduğu gibi özellikle sağlık alanında da her zaman “her zaman mükemmel olma” prensibini amaçlamaktadır. Bu açıdan okulumuzda bulunan seçkin akademik personelimiz ile deneyimli ve güler yüzlü idari personelimizin her zaman yanınızda olacağını bilmenizi isterim.

Öğrencimiz olduğunuz andan itibaren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun çatısı altında, gerek iki yıllık eğitim-öğretim hayatınız boyunca gerekse mezuniyet sonrası yaşamınızda okul yönetimimizin sevgi, hoşgörü ve ilgisi üzerinizde olacaktır. Üniversitemizin alanlarında uzman sağlık ekiplerine ve modern hastane imkanlarında uygulama yapma imkanlarına sahip olması, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu öğrencilerimizin alacağı eğitim ve öğretimin kalitesi açısından önemli bir faktördür.

Gerek öğrenim hayatınızda gerekse mezuniyet sonrası yaşamınızda başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.

Doç. Dr. Erhan ZEYTUN

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi SHMYO Müdürü