AZAMİ SÜRE SONU SINAVLARI HAKKINDA!!!

AZAMİ SÜRE SONU SINAVLARI

Covid-19 Salgını sürecine yönelik Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgi (a) ve ilgi (b) sayılı yazılarına ilişkin uygulamalar bir defaya mahsus olup, sonraki dönemler için azami süre sonu sınav uygulamaları, 2547 Sayılı Kanunun 44/c maddesi ile Üniversitemiz “2547 Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Fıkrasının Uygulanmasına İlişkin Esaslar”ı kapsamında yürütülür,

AZAMİ SÜRE SONU SINAVLARINA GİRME ŞARTLARI;

• 2016 ve daha önce kayıtlı olmak,
  • Daha önce kaydı silinmiş ya da kaydı silinme durumuna gelen son sınıf öğrencisi olmak,
  • Ders kaydı yapmış ya da yapmamış olmak,
  • Daha önce hiç almadıkları (devam şartı aranmaksızın) veya başarısız oldukları tüm teorik dersler için iki ek sınav hakkı verilir,
  • Devam şartını sağlayıp başarısız oldukları uygulamalı dersler için iki ek sınav hakkı verilir, devam şartı sağlanmayan (Notu DZ veya daha önce hiç almadığı) uygulamalı derslerden azami süre sınavına giremez.
  • Devam şartını sağlamadığı uygulamalı ders sayısı dört yarıyıl için toplam 6 (altı) ve üzerinde olan öğrenciler azami süre sınavına başvuramaz.
  • Azami süre sonu sınav sonuçlarına göre başarısız ders sayısı (teorik veya uygulamalı) 5 (beş) ve altında olan öğrencilere üç yarıyıl ek süre verilir.
  • İki ek sınav hakkını kullanmadan mezun olabilmesi için başarması gereken toplam ders sayısı en fazla 5 (beş) olan öğrencilere dört yarıyıl ek süre verilir.
  • İki ek sınav hakkını kullanarak mezun olabilmesi için başarması gereken toplam ders sayısı 1 (bir) olan öğrencilere öğrencilik hakkından yararlanmaksızın başarısız dersin sınavlarına sınırsız girme hakkı verilir.
  • Öğrenim gördükleri diploma programından mezun olmak için gerekli bütün derslerden geçer not aldıkları halde, yönetmeliğimize göre başarılı sayılabilmeleri için öngörülen 2,00 ortalamasını sağlayamamaları sebebiyle azami süresini tamamlayan son sınıf öğrencilerine not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri derslerden sınırsız sınav hakkı tanınır.

BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

• MÜRACAAT BAŞLANGIÇ TARİHİ: 31.01.2022
  • MÜRACAAT BİTİŞ TARİHİ: 04.02.2022 Saat:17.00
  • SINAV TAKVİMİ: 09.02.2022-10.02.2022
  • SINAV NOTLARININ OTOMASYONA GİRİLMESİ İÇİN SON TARİH/SAAT:11.02.2022/23.59
  • SINAV TAKVİMİ: 14.02.2022-15.02.2022
  • SINAV NOTLARININ OTOMASYONA GİRİLMESİ İÇİN SON TARİH/SAAT: 16.02.2022/23.59

AZAMİ SÜRE SONU SINAVLARINA BAŞVURU ADIMLARI ve AÇIKLAMALAR;

1. Azami süre sonu sınavlarına girme şartlarını” taşıyan öğrencilerimiz müracaat takvimi içerisinde transkript belgeleri ile birlikte (atılmış veya ilişiği kesilmiş öğrenciler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından transkript belgelerini almaları gerekmektedir.) yüksekokulumuz yazı işleri birimine şahsen yapmaları gerekmektedir. E-posta, kargo veya posta ile yapılan başvurular kesinlikle geçersiz sayılacaktır.

1. http://ogrenciisleri.erzincan.edu.tr/Dosyalar/ISO-9001/Formlar/FR090-AzamiSureSonuSinaviTalebi.pdf alacakları fr-090 kodlu azami süre sınavı talep formunu eksiksiz bir şekilde doldurup, imzaladıktan sonra bölüm başkanlarına onaylatıp müracaat takvimi içerisinde yazı işleri birimine transkript belgeleri ile ŞAHSEN teslim etmeleri gerekmektedir.

1. Sınavlar yüksekokulumuzda yüz yüze yapılacaktır.

1. Sınav notu ve başarı değerlendirmelerinde yürürlükte olan not dönüşüm tablosu esas alınır. https://strateji.ebyu.edu.tr/wp-content/uploads/2020/12/DD-018-NotDonusumuUygulamaEsaslari.pdf

1. Başvuru değerlendirme sonuçları ve sınav saatleri başvurular tamamlandıktan sonra yüksekokulumuzun internet sitesinden ilan olunacaktır.

AZAMİ SÜRE SONU SINAVLARI SONRASINDA BAŞARISIZ DERS SAYISINI BEŞE İNDİREMEYEN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI SİLİNECEKTİR.